cookies Custom

Uporabljamo piškotke (majhne tekstovne datoteke, ne kekse) Pokaži več

Naša spletna stran uporablja osnovni t.i. sejni piškotek, ki je del platforme, na kateri deluje in je izbrisan, ko zapustite našo spletno stran ali zaprete vaš spletni brskalnik. Je nujen za delovanje v določenih predelih in ne shranjuje nikaršne osebne podatke.


Aktualno

 

Nagrada Horus 2011 – zavodi: Zavod Naprej, zavod za varstvo, rehabilitacijo in kvaliteto življenja po poškodbi glave 


 

Zavod Naprej izvaja celostne rehabilitacijske programe, ki so namenjeni osebam s pridobljenimi možganskimi poškodbami in njihovim sorodnikom, hkrati pa poskuša z različnimi predavanji in delavnicami širiti zavest o tovrstnih poškodbah v širšem družbenem okolju. V svoje delovanje vključuje v najširšem možnem obsegu tudi druga področja družbene odgovornosti (trajnostni razvoj, odnos do zaposlenih) in podobno. Med njihove cilje sodijo: doseganje najvišje možne stopnje samostojnosti oseb s pridobljenimi možganskimi poškodbami, njihovo aktivno vključevanje v življenjsko in delovno okolje, razbremenitev njihovih družin, pomoč pri vključevanju v skupnost in družbeno življenje. Vidno je precej dobro poznavanje teoretičnih opredelitev in obsega družbene odgovornosti ter dobra povezanost in sodelovanje z deležniki. Kljub majhnemu številu uporabnikov in drugih primarnih deležnikov se vodstvo zavoda zaveda razsežnosti družbene odgovornosti. Vidna je usmeritev zavoda tudi na druga področja družbene odgovornosti, predvsem ekologije. V kategoriji zavodov so imeli najbolj celovito predstavitev. Zastavljene imajo odlične in celovite cilje, vidno je sledenje začrtani poti. Njihova dejavnost, ki v širši slovenski javnosti ni poznana, je izjemno zahtevna, občutljiva in za tiste, ki so vanjo "vpleteni" kot pacienti oziroma uporabniki, nujno potrebna in odrešujoča. Dejavnost bi si zaslužila večje medijske pozornosti, tudi zato, ker izvajajo odlične projekte in dajejo velik doprinos k družbeni odgovornosti. In tudi zato si zaslužijo letošnjo nagrado Horus v kategoriji zavodi.

 

Zavodu Naprej, zavodu za varstvo, rehabilitacijo in kvaliteto življenja po poškodbi glave se z zbranimi 67,80 % vseh točk kot najvišje uvrščenemu v kategoriji zavodi podeli nagrada Horus 2011 v

tej kategoriji.

 

Vir in povezava: HORUS - uradna spletna stran 27.11.2011