cookies Custom

Uporabljamo piškotke (majhne tekstovne datoteke, ne kekse) Pokaži več

Naša spletna stran uporablja osnovni t.i. sejni piškotek, ki je del platforme, na kateri deluje in je izbrisan, ko zapustite našo spletno stran ali zaprete vaš spletni brskalnik. Je nujen za delovanje v določenih predelih in ne shranjuje nikaršne osebne podatke.


O Centru

Statistični podatki o možganskih poškodbah po svetu kažejo, da postaja omenjena problematika tiha epidemija današnjega časa. Možganske poškodbe in njihove posledice korenito spremenijo življenje poškodovanca in njegove družine.

Problemi oseb po nezgodni poškodbi glave so precej drugačni od problemov katerekoli druge skupine prizadetih. Rodili so se zdravi in so do nesreče živeli relativno zadovoljno in uspešno ter načrtovali tudi uspešno življenjsko kariero. Poškodba je za poškodovanca in njegovo družino težka preizkušnja in zelo zahtevna naloga.

Dogodek, ki povzroči poškodbo, nastopi nenadoma, brez opozorila in povzroči širok razpon fizičnih in psihičnih posledic, ki pogosto ostajajo trajne.  Poškodovanec lahko zaradi posledic poškodbe izgubi stik z vrstniki, izpade iz rednih šolskih programov, ne zmore dobiti službe ter ostane v zaprtem krogu najožjih svojcev.

Glavna naloga Zavoda Naprej je razpreti ta krog.

Na tej poti oblikovanja novega življenja poškodovanec najpogosteje potrebuje ustrezno strokovno pomoč in svetovanje ter stimulativno okolje, ki mu omogoča napredovanje, učenje in podporo pri iskanju novih življenjskih ciljev ob vrnitvi v domače okolje. Eno od oblik pomoči nudi  Zavod Naprej.