Mesec ozaveščanja o možganski poškodbi – marec 2022

Mesec ozaveščanja o možganski poškodbi – marec 2022

04. mar. 2022

Mesec marec je mesec ozaveščanja o možganih, možganskih poškodbah in varovanju možganov pred poškodbami. Obeležujemo ga z zeleno pentljo, ki nosi simbolno vrednost podpore ljudem, ki živijo s posledicami možganske poškodbe.

V Centru Naprej, kjer izvajamo dolgotrajno psihosocialno rehabilitacijo ljudi s pridobljeno možgansko poškodbo zato že četrto leto v mesecu marcu pripravljamo akcijo, s katero nagovarjamo k strpnosti in razumevanju težav ljudi, ki so doživeli možgansko poškodbo in opozarjamo na daljnosežne in težke posledice možganskih poškodb.

V letošnji akciji bomo nagovarjali kandidate, ki se pripravljajo na vozniški izpit in mlade voznike, pa tudi vse druge udeležence v prometu, saj so prometne nesreče najbolj pogost vzrok travmatskih poškodb možganov, ki se lahko končajo s smrtjo, preživelim pa pogosto pustijo trajne in obsežne posledice.

V centru mesta Maribor, na Grajskem trgu, načrtujemo postavitev stojnice pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Maribor, na kateri bomo mimoidočim delili zloženke in zelene pentlje ter širili zavest o pomenu preventive in varovanja možganov.

Stojnica bo postavljena štiri zaporedne četrtke v mesecu marcu med 12. in 16. uro ( 10. 3.; 17. 3.; 24. 3. in 31. 3. 2022) in v soboto, 19. 3. 2022 med 10. in 13. uro.

Stojnice bomo postavili tudi v Murski Soboti na Trgu kulture in to v petek, 18. 3 2022 med 12. in 16. uro in v petek 25. 3. 2022 med 12. in 16. uro.


V okviru akcije bomo izvedli tudi dve preventivni delavnici na Srednji prometni šoli v Mariboru, za dijake drugih letnikov omenjene šole.

Spremljajte nas, varno vozite in čuvajte možgane!