KOLESARIMO SKUPAJ

KOLESARIMO SKUPAJ

20. jun. 2022

V sredo, 15. 6. 2022 je bilo na TK Branik zelo živahno. V Centru Naprej smo v sodelovanju s Fundacijo Neurotrust organizirali športni dogodek, ki je povezal veliko ljudi. Poleg promocije pomena športa v rehabilitaciji in osveščanja o prometni varnosti in preventivi (»na kolo samo s čelado«), smo želeli z dogodkom prispevati k večji senzibilizaciji družbe ter poudariti pomen povezovanja med ljudmi. S svojo prisotnostjo nas je počastil mariborski župan, gospod Saša Arsenovič, ki je imel zelo lep in čustven nagovor za vse udeležence, razveselili pa so nas tudi drugi pomembni gostje.

KOLESARIMO SKUPAJ

Pridružila se nam je tudi podžupanja Mestne občine Maribor, gospa Alenka Iskra. Ne le, da nas je pozdravila, z nami je sedal tudi na kolo in prekolesarila celotno progo. Prav tako so pedale z nami zavrtele gospa Brigita Gajser Pliberšek, vodja urada za vzgojo in izobraževanje, zdravstvo, socialno varstvo in raziskovalno dejavnost na MOM, gospa Neva Pipan in Nina Smerdu.

KOLESARIMO SKUPAJ

Z nami je kolesaril in podprl dogodek tudi Tomaž Barada, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, ki je v svoji dolgi športni karieri dosegel izjemne rezultate v taekwon do-ju, kjer je postal evropski in svetovni prvak, uspehe pa je ponovil tudi v kickboxingu.

KOLESARIMO SKUPAJ

Da je bil naš dogodek še lepši, nam je zapel Pidži, ki je znan po country glasbi, ljubezni do športa in dobrodelnosti. Gospa Stanka nam je spekla okusne langaše, kuhar Jani pa nam je skuhal odlično juho.

KOLESARIMO SKUPAJ

Fundacija Neurotrust in Paradajz d.o.o Lušt sta Centru Naprej poklonila motomed, ki ga bodo v rehabiltacijske namene uporabljali uporabniki v enoti Muska Sobota. Donacijo je direktorici Centra Naprej, Jasni Vešligaj Damiš, predala predstavnica Neurotrusta, gospa Taja Šimonka. Hvala!

KOLESARIMO SKUPAJ

Zelo veseli smo, da so se nam na dogodku pridružili uporabniki iz VDC POLŽ Maribor, VDC Sožitje Ptuj in ZUDV Dornava, DE Dobrovce.

Z nami sta kolesarila tudi policistka in policist na kolesu.

Veseli smo pozitivnih odzivov in številnih pohval, ki smo jih prejeli. Gospa Anita Špes, vodja DE Dobrovce je zapisala:

»V imenu Miha in Jožkota ter v svojem imenu vam še enkrat izrekam iskrene čestitke. Dogodek Kolesarimo skupaj ste izpeljali vrhunsko, tako v organizaciji, pestrem programu, izvirni kulinariki predvsem pa v noti srčnega povezovanja, ki ga je bilo čutiti v slehernem trenutku. S spoštovanjem zremo na vas, cenjeni soustvarjalci Centra Naprej in si tudi nadalje želimo čim več tovrstnih povezovanj. Hvala vam za lep, doživetij poln dan in želim vam v obilju brezskrbnih poletnih dni.«

Hvala tudi vsem vam, ki ste se nam pridružili. Pa še kdaj!

Na dogodku Kolesarimo.SKUPAJ pa nismo samo kolesarili. Nekateri so se odpravili na daljši ali krajši pohod, pripravili pa smo tudi poligon za invalidske vozičke in vožnjo s tricikli. Vsi udeleženci so od direktorice Centra Naprej prejeli spominsko medaljo Dan je ob lepem vremenu, prijetnem druženju in dobrem vzdušju minil prehitro, domov pa smo odšli polni novih vtisov, izkušenj in lepih spominov.