Uporabniki

Uporabniki

S. 54 let

»Pred poškodbo sem bila medicinska sestra. Imela sem družino. Delala sem vse. Sedaj prihajam v Center in tukaj so mi všeč prav vsi programi. Pevske urice so mi zelo ljube«.

B. 40 let

»Hvala! Hvala! Hvala! Supanje je super, res! Sup sem videl prvič in hotel sem poskusiti. Šlo mi je dobro. Najprej sem klečal in potem tudi stal. Enkrat sem padel v vodo. Nič me ni bilo strah; sem imel na sebi rešilni jopič. Uspel sem se povleči na sup in sem dalje supal. Vesel sem, ker mi je šlo dobro. Želim si še supati. V Centru Naprej mi je rehabilitacija všeč. Pomaga mi bolje živeti«.

J. 54 let

»Pred možgansko kapjo sem normalno hodila v službo. Po poklicu sem slaščičarka zato sem doma veliko pekla tudi za druge. Rada sem reševala križanke. Po poškodbi se mi je vse podrlo. V Centru mi je všeč, da sem lahko v družbi in se udeležujem različnih programov«.

L. 55 let

»Pred prometno nesrečo sem bil študent barvne metalurgije in judoist v državni reprezentanci SFRJ. Sedaj vsak dan obiskujem Center NAPREJ, kjer se družimo in delamo nam primerna opravila. Imamo veliko programov. Rad oblikujem glino, ker slabo vidim, občutim pa odlično. Iz istega razloga se veselim terapije s psi. Pse lahko božam in oni me vodijo«.

I. 59 let

»Najbolj sem zadovoljen s telovadbo, s terapijami, z delavnicami, posebno z drugo delavnico, kjer delam z glino in si izboljšujem motoriko. Pa tudi zaposleni so mi všeč«.

Z. 65let

»Pred prometno sem se veliko ukvarjal s športom, risanjem in križankami. Po prometni mi je ostalo le še risanje oz. prerisovanje in križanke. Rad imam delo v delavnicah kjer se veliko pogovarjamo. Včasih slišim kak dober vic in potem se še doma smejim«.

M. 38 let

»Pred poškodbo sem obiskovala Srednjo zdravstveno šolo. Sedaj obiskujem center NAPREJ, da se družimo, se razgibavamo v telovadnici in bazenu na Pristanu, hodimo jezdit. Imamo veliko programov z živalmi in velik akvarij za katerega skrbimo sami«.

Z. 53 let.

Uporabnik Centra NAPREJ sem že od njegove ustanovitve leta 2008. Od takrat do danes sem preživel veliko prijetnih ur v družbi prijateljev in prijateljic z enako ali podobno usodo. Brez Centra NAPREJ, bi bilo moje življenje veliko bolj pusto oziroma dolgočasno«.

A. 25 let

»Lani sem prvič supal na morju, na valovih. Letos sem supal drugič, na velenjskem jezeru. Tu je lažje vzdrževati ravnotežje kot na morju, kjer so valovi. Supal sem kleče. Supanje je zelo dobro za ravnotežje. Ravno zato, ker imam težave z ravnotežjem, sem si rekel, da bom poskusil supanje. Važno je tudi pravilno veslanje. Mislim, da je supanje dobro in potrebno pri moji rehabilitaciji.«

D. 29 let

»Moj urnik je različen. Včasih sem v delavnici, včasih imam individualno obravnavo. Velikokrat me zaposleni pohvalijo. To mi dvigne samozavest. Zelo všeč so mi športne aktivnosti (plavanje, namizni tenis, crossboccia, « vaje, sprehod). Všeč so mi tudi letovanja. Bil sem na treh in vsa so mi bila všeč.