Mesec ozaveščanja o možganski poškodbi

Mesec ozaveščanja o možganski poškodbi

15. apr. 2021

V Centru Naprej že tretje leto v mesecu marcu, ki je mesec ozaveščanja o možganskih poškodbah in njihovih posledicah, pripravljamo akcijo, s katero nagovarjamo k strpnosti in razumevanju težav ljudi, ki so doživeli možgansko poškodbo.-Velik poudarek v teh aktivnostih namenjamo preventivnemu delovanju in ozaveščanju v širšem družbenem okolju.-V letošnji akciji, ki smo jo morali prilagoditi aktualnim epidemiološkim razmeram, bomo izvedli dve glavni aktivnosti:

  1. Kviz za fb prijatelje centra naprej
  2. Nagradni kviz in natečaj za učence 5. razredov, ki se pripravljajo na kolesarski izpit in vožnjo s kolesom v prometu.

Učence 5. razredov smo povabili k sodelovanju v Nagradnem kvizu in likovnem natečaju »Moji možgani, Moje veselje«, ki obsega dva dela:

1. Nagradna križanka, osmerosmerka in besedna premetanka

  • Rešite križanko, osmerosmerko in besedno premetanko, zapišite gesla in jih oddajte v nagradno škatlo, ki bo pri vašem učitelju na šoli.

2. Likovni natečaj

  • Sodelujte v likovnem natečaju in z likovnim delom prikažite, kako živite s svojimi možgani, kako zanje skrbite ali kako jim v življenju pomagate in vas razveseljujejo.

Nagradni natečaj se bo zaključil z oddajo gesel in likovnih izdelkov do 26. marca 2021.
Pripravili smo vam lepe nagrade, ki so jih prispevali številni donatorji! Več o tem v nadaljnjih objavah na FB.

Mesec ozaveščanja o možganski poškodbi